ua en ru

Москаль може стати головою Закарпатської ОДА

Москаль може стати головою Закарпатської ОДА Фото: Генадій Москаль

Таке рішення прийняв Порошенко

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль може стати головою Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) у зв'язку з подіями в Мукачевому. Таке рішення прийняв Президент України Петро Порошенко.

Зокрема, за інформацією видання, на Москаля буде покладено завдання, в першу чергу, навести порядок з контрабандою та розібратися з Правим сектором в регіоні.

Як зазначається, Порошенко може особисто приїхати представляти нового главу Закарпаття.

Варто відзначити, що Геннадій Москаль - український політик і юрист, генерал-лейтенант міліції, кандидат юридичних наук (2002р.), доцент (2005р.), народний депутат України VI і VII скликань. З 18 вересня 2014-го - голова Луганської обласної державної адміністрації, а з 5 березня 2015 - керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. На посаді керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Москаль заборонила продаж спиртних напоїв на лінії бойового зіткнення, щоб захистити мирних жителів і військовослужбовців від випадків травматизму і загибелі в стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України заявили, що у кримінальному провадженні за фактом участі в злочинній організації і здійсненні терористичних актів в Мукачевому (Закарпатська обл.) були затримані 4 представника руху "Правий сектор".