ua en ru

Конфлікт в Мукачево: ГПУ підозрює 4 бійців "Правого сектора" в тероризмі

Конфлікт в Мукачево: ГПУ підозрює 4 бійців "Правого сектора" в тероризмі Фото: "Правий сектор"

Зараз вирішується питання про звернення до суду з метою обрання підозрюваним запобіжного заходу

У кримінальному провадженні за фактом участі в злочинній організації і здійсненні терористичних актів в м. Мукачево (Закарпатська обл.) затримано 4 представника руху "Правий сектор". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"У ході розслідування кримінального провадження, в порядку ст. 208 КПК України, під час вчинення вказаних злочинів затримано 4 осіб у камуфляжній одязі, які мали відмінності руху "Правий сектор", - сказано в повідомленні.

Усім зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

"Розслідуванням встановлено, що 11.07.2015 р. в Мукачеві та на автодорозі "Київ-Чоп" група осіб з числа бійців "українського Добровольчого корпусу військово-політичного руху "Правий сектор із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових засобів вчинили терористичні акти, в результаті чого цивільні особи і співробітники правоохоронних органів отримали вогнепальні й осколкові поранення різних ступенів тяжкості. Також пошкоджено і знищено автотранспортні засоби, що належать цивільним особам і правоохоронним органам, тобто заподіяні тяжкі наслідки", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, двоє з зазначених осіб з пораненнями перебувають у лікарні. Під час затримання у них вилучили предмети, схожі на автоматичну зброю.

У кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, призначені криміналістичні експертизи. В даний час вирішується питання про звернення до суду з метою обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, вчора СБУ затримала двох членів "Правого сектора", причетних до подій у Мукачевому.

Також повідомлялося, що в оточенні силовиків на Закарпатті перебувають більше 10 членів ПС.