ua en ru

Москаль повідомив про завершення декомунізації в Закарпатській області

Москаль повідомив про завершення декомунізації в Закарпатській області Фото: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль

Однак Москаль зазначає наявність протидії місцевого населення і влади при перейменуванні вулиць

У Закарпатській області всі об'єкти, які підлягають перейменування в рамках закону про декомунізацію, отримали нові назви. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль в Facebook.

"Закарпаття нарешті декоммунизировано: всі Леніни, Дзержинські, Кировы, Комсомольські, Жовтневі викинуті на звалище історії. Замість них з'явилися вулиці не тільки Джона Леннона або Енді Уорхола. Область стала єдиною в Україні, в якій "декоммунизированные" вулиці перейменовані на честь всіх загиблих на Донбасі героїв", - написав він


При цьому Москаль зазначив, що "є маса людей, які протестують проти цього". Для прикладу він навів селище Великий Березний та село Клячаново. За його словами, в обох населених пунктах мешканці виступили проти перейменування вулиць на честь їхніх земляків, які жили в їх селах і загинули в АТО на Донбасі

"Проте ці приклади показують, як глибоко в'їлася комуністична пропаганда в свідомість закарпатців, і наскільки вони далекі від того, що відбувається на Донбасі", - додав він.

Нагадаємо, в кінці березня міська рада Мукачево Закарпатської області на черговій сесії підтримав рішення про перейменування міста.