ua en ru

Москаль подав у суд позов про визнання незаконним референдуму про спеціальний статус Закарпаття

Москаль подав у суд позов про визнання незаконним референдуму про спеціальний статус Закарпаття Фото: Геннадій Москаль вимагає скасування результатів референдуму 1991 року

Голова Закарпатської ОДА подав позов з метою визнати референдум 1991 року таким, що не має юридичної сили

Результат референдуму від 1 грудня 1991 року про надання Закарпатській області статусу спеціальної самоврядної одиниці є неправомірним. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

Москаль подав позов в Окружний адміністративний суд з проханням визнати результат референдуму від 1 грудня 1991 року недійсним. І вимагає скасувати відповідне рішення Закарпатської обласної ради.


"Сам референдум 1991 року в частині надання області особливого статусу був незаконним. Він прямо суперечив тодішньому закону України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми", - зазначив Москаль.

Відзначається, 5 квітня 2016 року Закарпатська облрада звернулася до вищого керівництва України з проханням надати більше повноважень на місцях в рамках Конституційної реформи з децентралізації. Це викликало суспільний резонанс.

"Якщо за 25 років ніхто з патріотів не додумався в судовому порядку визнати юридично нікчемним інспірована тодішнім КДБ і комуністами "волевиявлення" і пов'язані з ним рішення обласної ради, які мали на меті розхитати ситуацію в Україні, то це буде зроблено мною. Після рішення суду результат референдуму можна буде викинути на смітник історії Закарпаття", - заявив Москаль.

Раніше повідомлялося, що Москаль має намір працювати головою Закарпатської ОДА до кінця президентського терміну Порошенко.