ua en ru

Москаль розкритикував правоохоронців за криміногенну ситуацію на Закарпатті

Москаль розкритикував правоохоронців за криміногенну ситуацію на Закарпатті Фото: Геннадій Москаль

Москаль незадоволений розкриттям злочинів

Глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль жорстко розкритикував представників правоохоронних органів за криміногенну ситуацію, що склалася в області. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

Як повідомляється, на координаційній нараді керівників правоохоронних органів Москаль заявив, що незадоволений розкриттям злочинів, протидії контрабанді та недопущенню діяльності незаконних збройних формувань на території області.

"Правоохоронна система Закарпаття - це кіт, що розлінився й не ловить мишей. Це видно не тільки за офіційними показниками. До мене звертаються люди зі скаргами на повну бездіяльність правоохоронців у цілих сферах, які охоплені злочинністю. Хіба може існувати нелегальний ігровий бізнес без кришування силовиків? Звичайно, що ні. Чому не розкриваються підпали машин, які перетворилися на Закарпатті в найпоширеніший спосіб зведення рахунків? До мене приходять підприємці й розповідають, що деякі правоохоронці досі вимагають від них гроші", - повідомив Москаль.

Також глава Закарпатської ОДА заявив, що не допустить існування "кишенькових армій для окремих нардепів та кланів", які, прикриваючись патріотичними гаслами, використовують бандитів для внутрішніх розбірок.

Прокоментував Москаль й незаконне переміщення товарів через держкордон України, зазначивши, що осіб, які займаються контрабандою необхідно відправити у зону АТО.
"На Закарпатті шоста хвиля мобілізації виконана всього на 16%, хоча в базі даних силовиків числиться понад дві тисячі осіб, що займаються контрабандою. Усіх їх необхідно відправити на схід України - хай продемонструють свій набутий тут хист і перебираються за лінію розмежування в так звані ЛНР чи ДНР, ловлять "язиків" і захищають територіальну цілісність України", - заявив Москаль.

"Президент дав на наведення ладу в області два місяці. Якщо завдання не буде виконане, прийдуть інші кризові менеджери. Тоді розмова й дії будуть набагато жорсткішими", - підсумував глава Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Закарпатській обл. трьох затриманих контрабандистів направили у військкомат для мобілізації в Збройні сили України.