ua en ru

Москаль: пункт пропуску в Закарпатській області функціонує у звичайному режимі

Москаль: пункт пропуску в Закарпатській області функціонує у звичайному режимі Фото: активісти блокують рух російських фур на Закарпатті

Російських фур на пункті пропуску немає

Ексцесів з блокуванням російських фур на в'їзді в Закарпатті вдалося уникнути. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Наголошується, що в ході переговорів за участю правоохоронців, конфліктну ситуацію вдалося залагодити. Проїзд фур був звільнений в обох напрямках, а сім російських фур, заблокованих в Нових воротах, під конвоєм поліції супроводили до кордону зі Словаччиною. Інші фури з російськими номерами на в'їзді в Закарпатській області не з'являлися.

"Ситуацію вдалося залагодити, однак причини конфлікту не усунені. Їх можна вирішити тільки на рівні Кабінету міністрів, який повинен визначитися зі ставленням до Росії, яка є країною-агресором і прийняти принципове рішення про транзит російських фур через територію України. Інакше подібні акції відбуватимуться і надалі, причому не тільки на Закарпатті, а й по всій Україні", - додав Москаль.

Повідомляється, що координатори блокади російських фур у Закарпатті вимагають від центральних властей прийняти рішення про заборону торговельної діяльності Росії на території України до вечора понеділка, 15 лютого.

Нагадаємо, активісти блокували рух російських вантажівок на Закарпатті, вимагаючи офіційної заборони торговельної діяльності Російської Федерації в Україні до вечора 15 лютого 2016 року.