ua en ru

Москаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА

Москаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА Фото: Геннадій Москаль

Москаль заявив, що центральні структури заважають йому боротися з контрабандою в регіоні

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль направив прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману письмове звернення з проханням про відставку. Тест звернення опубліковано на сайті Москаля.

У зверненні про відставку Москаль заявив, що не може побороти контрабанду на Закарпатті в умовах, коли "центральні структури не лише не допомагають, а навпаки - намагаються відновити тіньові схеми".


"Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами в суспільстві. А зараз Закарпатті віддається на відкуп контрабандистам і включається зелене світло для незаконного переміщення цигарок через державний кордон. Коли починалася боротьба з контрабандою, про такий розвиток подій мене не попереджали. На жаль, ці попередження починають збуватися", - йдеться в листі Москаля про відставку.

"Враховуючи це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас (Володимира Гройсмана - ред.) скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст. 118 Конституції України, і направити подання президенту України про моє звільнення з займаної посади", - заявив Москаль.

Москаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДАМоскаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДАМоскаль просить звільнити його з посади голови Закарпатської ОДАФото: Москаль звернувся до Гройсмана з проханням про відставку

Зазначимо, Геннадій Москаль був призначений головою Закарпатської ОДА в липні 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Геннадій Москаль має намір працювати головою Закарпатської обласної державної адміністрації до кінця президентського терміну Петра Порошенка.