ua en ru

Москаль закликав підлеглих з подвійним громадянством добровільно звільнитися до 1 травня

Москаль закликав підлеглих з подвійним громадянством добровільно звільнитися до 1 травня Фото: Геннадій Москаль

У такому разі ОДА не афішуватиме факт подвійного громадянства в цих осіб

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликав підлеглих з подвійним громадянством добровільно звільнитися до 1 травня 2016 року. У такому разі ОДА не афішуватиме факт подвійного громадянства в цих осіб, повідмоляє прес-служба Москаля.

Як зазначається, з 1 травня цього року вступає в дію Закон України "Про державну службу" в новій редакції, згідно якому підставами для припинення державної служби у зв’язку з втратами права на державну службу або його обмеженнями є набуття державним службовцем громадянства іншої держави.


Як повідомляється, у випадку набуття громадянства іншої держави особа, яка призначила даного державного службовця, повинна негайно звільнити його у триденний термін з дня настання або встановлення факту.

"Тому закликаю тих державних службовців, котрі крім українського набули громадянство іншої держави, добровільно звільнитися з роботи за власним бажанням ще до вступу закону в силу, тобто до 1 травня цього року...У такому разі обласна державна адміністрація не афішуватиме факт подвійного громадянства в цих осіб. У разі виявлення факту подвійного, потрійного і т.д. громадянства після 1 травня держслужбовець буде звільнений із роботи публічно із залученням засобів масової інформації", - заявив Москаль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про неможливість відстрочки впровадження закону про держслужбу.