ua en ru

Москаль приєднав Катеринівку до контрольованої частини Луганської обл

Москаль приєднав Катеринівку до контрольованої частини Луганської обл Геннадій Москаль на зустрічі з жителями Катеринівки

До контрольованої Україною частині Луганської області приєднаний ще один населений пункт - село Катеринівка Попаснянського району. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

Повідомляється, що фактично село знаходиться в "сірій" зоні за крайнім українським блокпостом. Підрозділи сил АТО тут не дислокуються, однак бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки", за даними ОДА, теж немає. Катеринівка юридично належить до Березовської сільської ради, яка окупована, тому Україна не фінісувала Катеринівку.

"Село стало заручником зміни лінії розмежування в результаті бойових дій. Однак Катеринівка не окупована так званою "ЛНР", ... тому я вже дав вказівку розблокувати фінансування і офіційно приєднати цей населений пункт до контрольованої Україною частини Луганщини. На будівлі в центрі села встановлений жовто-синій прапор", - заявив Москаль.

Повідомляється, що на даний момент в селі проживає 162 місцевих жителів і 32 переселенця.

Крім того, Москаль пообіцяв найближчим часом налагодити транспортне сполучення Катеринівки з Попасною.

Нагадаємо, 5 квітня поблизу Щастя на фугасі підірвалась машина з військовими, четверо загинули.