ua en ru

Москаль попросить депутатів не голосувати за скасування заборони на експорт лісу в ЄС

Москаль попросить депутатів не голосувати за скасування заборони на експорт лісу в ЄС Фото: Москаль закликає ВР не голосувати за скасування мораторію на вивезення лісу в ЄС

Москаль вважає, що продаж лісу в ЄС "стане національною ганьбою"

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль виступає проти скасування заборони на експорт необробленої деревини до Європейського союзу і закликає народних депутатів із Закарпаття не голосувати за відповідну ініціативу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я особисто буду просити нардепів від Закарпаття не голосувати за скасування мораторію на вивезення необробленої деревини за кордон", - написав Москаль.

Вчора президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна в найближчі тижню скасує заборону на експорт необробленої ...

Опубліковано Hennadii Moskal 25 листопад 2016 р.

Губернатор зазначив, що Закарпаття є єдиною областю в Україні, лісистість якої займає більше половини території і яка не експортує в ЄС ні паливну, ні ділову деревину.

За його словами, "600 млн євро допомоги (від ЄС, - ред.) через півроку всі забудуть, а вирубані і продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки".

Нагадаємо, напередодні в ході саміту Україна-ЄС у Брюсселі президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що протягом наступних кількох тижнів Україна скасує заборону на експорт лісу-кругляка в Європейський союз.

За його словами, зняття заборони дозволить виділити Україні останній обіцяний транш у розмірі 600 млн євро.