ua en ru

Москаль звинуватив "Правий сектор" в конфлікті на Драгобраті

Москаль звинуватив "Правий сектор" в конфлікті на Драгобраті Фото: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль

Названі імена учасників бійки

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звинуватив "Правий сектор" в масовій бійці на гірськолижному курорті на Драгобраті. Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"Вже вдруге "Правий сектор" влаштовує на Закарпатті грубі провокації із застосуванням вогнепальної зброї. Які тягнуть за собою як політичні, так і економічні різко негативні наслідки... Цей грубий інцидент завдав величезної шкоди іміджу Закарпаття, про нього вже починають писати в румунських, угорських, словацьких і чеських ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в ОДА, після конфлікту на Драгобраті з курорту терміново виїхали іноземні туристи.

Москаль також назвав імена всіх призвідників конфлікту: комбат запасного добровольчого корпусу "Правого сектора" в Києві Антон Окостів (житель Києва, 1987 р. н.), член цього ж корпусу Петро Угрин (житель Івано-Франківської області, 1987 р. н.), Сергій Тищенко (житель Боярки, Київської обл., 1977 р.) і ще два мешканця Івано-Франківської обл. Василь Малкович (1992 р.р.) і Василь Василинюк (1987 р. н.). Відзначимо, що всі перераховані вище числяться безробітними.

За даними ОДА, Окостів і Малкович раніше брали участь в конфлікті біля Апеляційного суду в Кіровоградській області 8 грудня 2015 року, а також в декількох інциденти в Київській, Львівській та Івано-Франківській областях.

"Якщо керівництво ПС каже, що у затриманих на "Драгобраті" представників цієї організації є якісь розлади з психікою, то їх потрібно лікувати, а не давати їм в руки зброю. І не прикривати злочинну діяльність псевдопатріотичними гаслами про боротьбу з внутрішньої окупаційною владою в Україні", - підкреслив Москаль.

Нагадаємо, масова бійка на гірськолижному курорті на Драгобраті сталася 10 січня. За даним фактом відкрито дві кримінальні провадження.

"10 січня, о 08.35 до чергової частини Рахівського відділення Тячівського відділу ГУНП в Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що в смт. Ясіня на території однієї з туристичних баз невідомі чоловіки в камуфльованому одязі влаштували бійку з обслуговуючим персоналом із застосуванням зброї", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.