ua en ru

Москаль оприлюднив лист, яким покривали контрабанду сигарет

Москаль оприлюднив лист, яким покривали контрабанду сигарет Фото: Геннадій Москаль

В мікроавтобусі з дипломатичними номерами намагалися провезти 5 685 блоків сигарет на суму 620 тис. грн

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив листа Посольства України в Словаччині, на підставі якого під виглядом дипломатичного вантажу з України намагалися вивезти сигаретну контрабанду. Про це йдеться на його офіційному сайті.

"Оскільки Міністерство закордонних справ України навіть через три дні після затримання "дипломатичної контрабанди" ніяк не може знайти листа Посольства України в Словаччині, на підставі якого в Угорщину намагалися завезти крупну партію нелегальних сигарет, оприлюднюю цей документ для громадськості. Як видно, лист написаний українською та словацькою мовами на офіційному бланку Посольства України в Словацькій Республіці з вихідними даними: № 6139/24-612-920 від 19.05.2016р.", - йдеться у повідомленні.

Фото: лист

Фото: Москаль оприлюднив листа, на підставі якого під виглядом дипвантажу з України намагалися вивезти контрабанду


Нагадаємо, на пункті пропуску "Лужанка" (українсько-угорський кордон) затримали контрабандистів, які намагалися вивезти з України велику партію цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

В свою чергу глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомляв, що з'ясування всіх обставин про спробу незаконно вивезти з України близько 60 тисяч пачок сигарет під виглядом дипломатичного вантажу буде проведено найближчим часом.