ua en ru

На українсько-угорському кордоні затримали дипломатів-контрабандистів

На українсько-угорському кордоні затримали дипломатів-контрабандистів Фото: на кордоні України з Угорщиною затримали дипломатів з контрабандними цигарками

В мікроавтобусі з дипломатичними номерами намагалися провезти 5 685 блоків сигарет на суму 620 тис. грн

На пункті пропуску "Лужанка" (українсько-угорський кордон) затримали контрабандистів, які намагалися вивезти з України велику партію цигарок під виглядом дипломатичного вантажу. Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль на своїй офіційній сторінці.

За словами Москаля, чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Ліщишин, який є жителем Києва, намагався на мікроавтобусі з дипломатичними номерами Словаччини вивезти за кордон понад 5,5 тис. блоків сигарет.


У Ліщишина був дипломатичний паспорт, підписаний його власною дружиною, відповідно до якого транспортний засіб не підлягає контролю, так як перевозить дипломатичний вантаж

Однак службові собаки відчули запах сигарет і митники, отримавши дозвіл від МЗС, розпочали огляд мікроавтобуса. В ході огляду було виявлено 5 685 блоків цигарок загальною вартістю 620 тис. грн.

Вантаж та транспортний засіб було вилучено митною службою.

Москаль попросив заохотити принципових співробітників, яким вдалося затримати контрабандистів, і звернувся до МЗС з проханням розібратися в діях їх співробітників.

"До речі, на початку травня МЗС не дав мені дозвіл на виїзд до прикордонного з Україною румунське місто Сігет Мармацієй для вручення гуманітарного вантажу українського ліцею. Тобто для гуманітарної місії у нас дорога закрита, а для контрабанди сигарет – зелене світло з відповідними листами Посольства!", - зазначив голова Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман анонсував відкриття нового митного простору в Одесі 1 серпня.