ua en ru

Москаль: мобілізація в Закарпатській обл. виконана лише на 27%

Москаль: мобілізація в Закарпатській обл. виконана лише на 27% Фото: Геннадій Москаль

Гірше тільки в Івано-Франківській обл. - 25%

План мобілізації в ході шостої хвилі в Закарпатській обл. виконаний тільки на 27%, що є другим найменшим показником по Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Повідомляється, що показники мобілізації в Закарпатській обл. на передостанньому місці по Україні, нижче тільки Івано-Франківська обл. - 25%.

"Головні причини таких низьких показників дві. Перша - безвладдя в районах, друга - наближення місцевих виборів, через які сільські, селищні і міські голови не хочуть займатися мобілізацією, щоб не налаштувати проти себе електорат", - заявив Москаль.

За даними ОДА, найгірші справи на Воловеччині (4%), Виноградівському (10%) та Тячівському районах (13%). Кращі в Береговому - 88% (при тому, що попередню, 5-ту хвилю мобілізації, це місто виконало з найменшим по області показником), Перечинському (65%) та Великоберезнянському районах (50%). Щодо міст обласного значення, то Ужгород виконав план по мобілізації на 35%, Мукачево - на 38%, Хуст - на 17%, Чоп - на 27%.

Нагадаємо, Генштаб ініціює впровадження короткострокових контрактів з військовими. Як повідомив у своєму Facebook начальник Генштабу Віктор Муженко, контракти будуть укладатися з військовослужбовцями, які були покликані по мобілізації, і розраховані на шість місяців з можливою пролонгацією.

"З метою забезпечення потреб Збройних Сил України Генеральний штаб ініціює впровадження короткострокових (на строк від 6 місяців) контрактів з військовослужбовцями, які покликані по мобілізації з можливою пролонгацією", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Муженко зазначив, що такі контракти дозволять оцінити всі переваги проходження контрактної військової служби, а також забезпечить чіткі тимчасові рамки дії угоди між ЗСУ та військовослужбовцям.