ua en ru

Москаль хоче віддати в приватизацію 5 виноробних підприємств Закарпаття

Москаль хоче віддати в приватизацію 5 виноробних підприємств Закарпаття Фото: Геннадій Москаль

Це питання винесуть на розгляд Верховної Ради у вересні

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль спільно з народними депутатами від області Валерій Лунченко, Валерієм Пацканом і Робертом Горватом підготували законопроект про зміни до Закону України №847 від 7.07.1999 р. "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", яким пропонується виключити з переліку п'ять підприємств виноробної галузі регіону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

Зокрема, з зазначеного переліку пропонується виключити:

- агроторгове підприємство "Радгосп-завод "Мукачівський";

- радгосп-завод "Ужгородський";

- радгосп "Кук" (с .Кушниця Іршавського району);

- агропромислове господарство "Бобовище" (Мукачівський район);

- агропромислова фірма "Леанка" (с. Середнє Ужгородського району).

"Підприємства давно збанкрутували, їх колись відомі виноградники заросли чагарниками, а бочки розсохлися і перетворилися на дрова. Ми хочемо відродити імідж Закарпаття, як виноробної галузі, тому і шукаємо нових власників для названих господарств. Їх профіль - вирощування винограду та виробництво вина - після приватизації збережеться", - заявив Москаль.

За його словами, питання розгляду законопроекту в парламенті вже обговорено з головою комітету з економічної політики Верховної Ради Андрієм Іванчуком. "Комітет вивчить наші пропозиції і винесе на голосування Верховної Ради у вересні цього року. Ми звертаємося до потенційних інвесторів з пропозицією придивитися до названим підприємствам і підготувати свої інвестиційні пропозиції", - підкреслив глава регіону.

Нагадаємо, напередодні прес-служба Геннадія Москаля розповсюдила заяву про те, що після його призначення губернатором контрабанда на кордоні фактично зупинилася.