ua en ru

Мосміськвиборчком затвердив підсумки виборів мера: у Собяніна 51,37%, другого туру не буде

Мосміськвиборчком затвердив підсумки виборів мера російської столиці, остаточно давши зрозуміти, що другого туру не буде. Переможцем названо тимчасово виконуючий обов'язки мера Сергій Собянін.

Мосміськвиборчком затвердив підсумки виборів мера російської столиці, остаточно давши зрозуміти, що другого туру не буде. Переможцем названо тимчасово виконуючий обов'язки мера Сергій Собянін, повідомляє радіо "Свобода".

За даними Мосміськвиборчкому, Собянін набрав 51,37% голосів, тоді як його найближчий конкурент - Олексій Навальний - заручився підтримкою 27,24% учасників голосування.

Напередодні голова ММВК Валентин Горбунов заявив, що відмовляється від переговорів з Навальний, який вимагав перерахунку голосів на низці дільниць. При цьому в ММВК заявили, що готові прийняти скарги від представників опозиціонера. У свою чергу штаб Навального відмовився визнати результати виборів.

Приводом для невдоволення опозиціонерів стала велика кількість тих, хто проголосував на дому, а також численні проблеми з нічним підрахунком голосів - тривалавідсутність введених протоколів в ДАС "Вибори", а також недопущення деяких спостерігачів на засідання територіальних виборчих комісій.

Додамо, що інші кандидати - Іван Мельников, Сергій Мітрохін, Михайло Дегтярьов і Микола Левічов - серйозних претензій до роботи Мосміськвиборчкому не пред'являли.