ua en ru

Мосміськдума затвердила кандидатуру С.Собяніна на посаду мера Москви

Мосміськдума в ході таємного голосування затвердила кандидатуру віце-прем'єра - голови апарату уряду РФ Сергія Собяніна на посаду мера Москви. Раніше повідомлялося, що С.Собянін може вступити на посаду мера Москви вже сьогодні ввечері. Як пояснив голова Мосміськдуми Володимир Платонов, кандидат вступає на посаду мера після принесення присяги. Планується, що воно відбудеться в день виборів мера 21 жовтня 2010 р. о 17:00 за київським часом у будівлі мерії Москви.
Нагадаємо, 15 жовтня 2010 р. президент РФ Дмитро Медведєв вніс кандидатуру віце-прем'єра РФ Сергія Собяніна на розгляд до Московської міської думи для наділення його повноваженнями мера Москви. Раніше "Єдина Росія" представила Д.Медведєву список з чотирьох кандидатів на посаду мера Москви. До нього увійшли міністр транспорту РФ Ігор Левітін, віце-прем'єр - керівник апарату уряду РФ С.Собянін, губернатор Нижегородської області, колишній віце-мер столиці Валерій Шанцев та виконуюча обов'язки першого заступника мера столиці Людмила Швецова.
Колишній мер Москви Юрій Лужков 28 вересня 2010 р. був відсторонений від посади указом президента РФ. На період до вступу на посаду нового мера обов'язки керівника столичної адміністрації виконує перший заступник градоначальника Володимир Ресін.