ua en ru

Морським піхотинцям України у Феодосії військовослужбовці ЧФ РФ пред'явили ультиматум-скласти зброю

Морським піхотинцям ВМС України ультиматум-скласти зброю пред'явили заступник командувача Південним військовим округом і заступник командира 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ, які знаходяться зараз біля КПП бригади українських морпіхів.

Морським піхотинцям ВМС України ультиматум-скласти зброю пред'явили заступник командувача Південним військовим округом і заступник командира 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ, які знаходяться зараз біля КПП бригади українських морпіхів. Повідомляє "Центр журналістських розслідувань" з посиланням на військовий експерт і журналіст підполковник Василь Садовський, посилаючись на заступника командира БМП українського флоту.

"Мені зателефонував Ростислав Ломтенко, заступник командира з виховної роботи бригади морської піхоти з Феодосії. Морським піхотинцям дали всього годину на виконання ультиматум - скласти зброю і здати росіянам склади. Вимоги виставляють і умовляють і вмовляння ведуть заступник командувача Південним військовим округом і заступник командира 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Українські морські піхотинці просять журналістів терміново прибути в Феодосію, щоб бути свідками збройний напад, який здійснюється російськими військовими вже без усякого сорому, під командуванням вищого воєначальника - заступника командувача Південним військовим округом РФ", - йдеться в повідомленні

Як повідомлялося, батальйон морської піхоти ВМС України, який базується у Феодосії, заблокований озброєними людьми і козаками. Від морпіхів вимагають скласти зброю, термін ультиматуму закінчується близько 10 годин ранку, потім буде штурм. Про це повідомили військовослужбовці батальйону, які звернулися до журналістів.

Морські піхотинці просять представників ЗМІ , які сьогодні працюють на півострові, висвітлюючи окупацію Криму, терміново прибути на місце події для фіксації злочину - збройного нападу на військовий підрозділ ЗС України.

Зазначимо, батальйон морської піхоти розташований у Феодосії, КПП - біля міського стадіону.

Як повідомлялося, особовий склад 1-го батальйону морської піхоти ВМС України у Феодосії на загальних зборах прийняв решениестоять за Україну до останнього матроса.