ua en ru

З Моргенштерном. Скандальний плейлист збірної України з футболу замінять

З Моргенштерном. Скандальний плейлист збірної України з футболу замінять Фото: збірна України з футболу (instagram.com/uafukraine)

Скандальний плейлист збірної України в Spotify на Євро-2020 прокоментували в Українській асоціації футболу. Туди потрапили композиції російських виконавців Моргенштерна і Dead Blonde.

Коментар УАФ з'явився в Instagram.

Там заявили, що українські футболісти не обирали цей плейлист.

"Ми свідомо витримали паузу перед тим, як коментувати тему з так званим "музичним плейлистом національної збірної". Адже чекали на відповідь колег з УЄФА. Справа в тому, що композиції із переліку, який з’явився в ЗМІ як "вибір гравців головної команди України", наші футболісти насправді не обирали. За виключенням однієї пісні — "Їхали козаки" гурту "Тінь сонця", - йдеться у повідомленні.

Як стверджує УАФ, інші пісні самостійно вибрали колеги з УЄФА, які у своєму виборі користувалися даними з локальних чартів України.

"У відповідь на наш запит в УЄФА відзначили, що вже вжили заходів для виправлення цього непорозуміння та готові до формування альтернативного символічного плейлиста збірної України. Скандальний перелік композицій, де серед іншого є виконавці, яким заборонений в'їзд в Україну, буде заблокований", - додали в УАФ.