ua en ru

Morgan Stanley погіршив прогноз для економіки Росії на 2017

Morgan Stanley погіршив прогноз для економіки Росії на 2017 Фото: банківський холдинг погіршив прогноз зростання економіки Росії

Зростання економіки РФ сповільниться на 0,2%

Банківський холдинг Morgan Stanley погіршив прогноз зростання економіки Росії на 2017 рік. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з повідомленням, у своєму звіті Morgan Stanley прогнозує, що у 2017 економіка Росії зросте на 1,2%, замість прогнозованих раніше 1,4%, оскільки жорстка бюджетна політика держави матиме негативний вплив на споживчий попит.

У той же час, раніше передбачалося, що президентські вибори, які відбудуться у березні 2018 року, повинні пожвавити економічне зростання в РФ.

Економіка Росії дуже тісно пов'язана зі світовими цінами на нафту. Тому, повідомляють банківські аналітики, економічне зростання буде також уповільнене більш низькими темпами збільшення котирувань нафти марки Urals, ціна на яку в середньому буде становити 50 доларів за барель у 2017 році, порівняно з 42 доларами за барель у поточному.

Крім того, за прогнозами Morgan Stanley , монетарна політика Центрального банку Росії буде обережною, а ризики стрибка інфляції залишаться досить високими. Зокрема, банкіри холдингу очікують, що Центробанк до кінця 2017 року може опустити ключову ставку до 8,5%, а до кінця 2018 - до 8%.

Нагадаємо, банк Morgan Stanley оцінив ймовірність зняття санкцій проти РФ при Трампа.