ua en ru

Morgan Stanley прогнозує нафту по 30 доларів до весни 2017 року

Morgan Stanley прогнозує нафту по 30 доларів до весни 2017 року Фото: Morgan Stanley

Головною причиною того, що ціни на нафту залишаться низькими довше, ніж очікувалося, аналітики називають дисбаланс, який зберігається на нафтовому ринку

Один з найбільших інвестиційних банків Morgan Stanley погіршив прогноз по вартості нафти. На думку експертів, ціна Brent до кінця 2016 року не зросте, а знизиться і аж до весни 2017 року не підніметься вище 30 доларів. Про це слідує з прогнозу аналітиків інвестбанку Morgan Stanley, передає Business Insider.

Так, згідно з базовим сценарієм Morgan Stanley, середня вартість бареля Brent залишиться на рівні 30-31 доларів аж до осені 2016 року, а в останньому кварталі впаде до 29 доларів і знову підніметься вище 30 доларів тільки навесні 2017 року. У гіршому ж для нафтовидобувачів разі в жовтні-грудні 2016 року середня ціна на нафту може впасти і до 20 доларів за барель.

Головною причиною того, що ціни на нафту залишаться низькими довше, ніж очікувалося, Morgan Stanley називають дисбаланс, який зберігається на нафтовому ринкя, в результаті якого пропозицію помітно перевищує попит.

Крім того, в доповіді аналітиків банку зазначається, що, згідно з базовим сценарієм, збалансувати ринок не вдасться раніше середини 2017 року і раніше цього терміну ціни на нафту зростання не підуть.

Нагадаємо, Національна іранська нафтова компанія NIOC підписала перший контракт на поставку нафти з однієї з країн Середземномор'я.