ua en ru

Moody's відкликало рейтинги "Нафтогазу" (доповнення).

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service відкликало рейтинги "Нафтогазу України", йдеться в повідомленні агентства. Корпоративний сімейний рейтинг Caa2 і рейтинг вірогідності дефолту Ca/LD (Ca/обмежений дефолт) "Нафтогазу" відкликані "з ділових причин, відповідно до політики Moody's по відкликанню рейтингів", наголошується в повідомленні рейтингової служби.

Раніше, 6 жовтня 2009 р. Moody's Investors Service змінило рейтинг вірогідності дефолту "Нафтогазу" з Ca до Ca/LD. Зміна рейтингу послідувала за фактичним дефолтом компанії по єврооблігаціях на 500 млн дол., термін погашення яких наступив 30 вересня 2009 р. Корпоративний рейтинг і рейтинг по зобов'язаннях "Нафтогазу" в іноземній валюті тоді були залишені без змін - на рівні Caa2.

У листопаді 2009 р. "Нафтогаз" завершила реструктуризацію зовнішніх боргів компанії шляхом їх обміну на нові єврооблігації, гарантовані урядом України, на суму майже 1,6 млрд дол. Термін погашення даних зобов'язань продовжений до вересня 2014 р.

Відзначимо також, що 3 березня ц.р. уряд України задовільнив заяву про звільнення за власним бажанням голови "Нафтогазу" Олега Дубини, який обіймав посаду голови компанії з грудня 2007 р. За неофіційними даними, новим главою компанії буде призначений Євген Бакулін, який керував компанією в 2007 р.

"Нафтогаз" є провідним підприємством паливно-енергетичного комплексу, однією з найбільших компаній України. Чистий прибуток компанії в 2009 р. скоротився в порівнянні з 2008 р. на 79,5% - до 287,5 млн дол.