ua en ru

Moody's покращило рейтинг 6 українських банків

Moody's покращило рейтинг 6 українських банків Фото: карта (Press office NBU)

Серед них три державних банки

Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України. Про це говориться в повідомленні агентства.

Повідомляється, що агентство підвищило кредитний рейтинг України на один щабель, з Caa3 до Caa2. Також Moody's змінило прогноз зі "стабільного" на "позитивний"

"Оновлення суверенного рейтингу України до Caa2 засноване на наступних ключових факторах: кумулятивний вплив структурних реформ, які, якщо вони будуть стійкими, як очікується, поліпшать динаміку державного боргу; значне зміцнення позицій України на міжнародній арені", - йдеться в повідомленні

Зазначено, що позитивний прогноз, відображає імпульс реформ - якщо він збережеться, це може призвести до подальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України.

Згідно з інформацією на сайті Moody's, до рівня "Caa2" з позитивним прогнозом підвищено рейтинг націоналізованого "ПриватБанку", державних "Ощадбанку" і "Укрексімбанку".

Рейтинг "Райффайзен Банку Аваль" підвищено до рівня "Caa1" з позитивним прогнозом, банку "Південний" - до "Caa3" з позитивним прогнозом, "Промінвестбанку" - до "Caa2" зі стабільним прогнозом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України дозволив банкам видавати кредити в гривні під заставу іноземної валюти.