ua en ru

Moody's знизило рейтинги чотирьох найбільших банків США

Міжнародне агентство Moody's знизило боргові рейтинги чотирьох найбільших банків США. Довгостроковий рейтинг JPMorgan Chase знижений на один щабель - до позначки А3, йдеться в повідомленні організації.

Міжнародне агентство Moody's знизило боргові рейтинги чотирьох найбільших банків США. Довгостроковий рейтинг JPMorgan Chase знижений на один щабель - до позначки А3, йдеться в повідомленні організації.

Рейтинги Goldman Sachs і Morgan Stanley також знижено на один щабель: першого - до Baa1, другого - до Baa2. Аналогічну дію прийнято і щодо Bank of New York Mellon - його рейтинг знижений до А1.

Аналітики Moody's винесли висновок по восьми найбільшим американським банкам. Рейтинги Citigroup, Bank of America, Wells Fargo і State Street Bank залишилися без змін. Прогнози щодо рейтингів восьми банківських груп та їх головних діючих дочірніх організацій відзначені як "стабільні".

Кредитні рейтинги кожної з восьми банківських груп складаються на основі оцінки урядової підтримки кожної з них. Переоцінка рейтингів, яка відбулася 14 листопада, відображає зміцнення механізмів підтримки банківського сектора відповідно до закону Додда-Франка про реформу фінансового сектора США.

Рейтинги восьми банків США Moody's помістило на перегляд у серпні 2013 р. Таку дія в агентстві пов'язали з можливістю скорочення урядової підтримки, спрямованої на оздоровлення фінансової системи країни.

Раніше, наприкінці травня ц.р., Moody's Investors Service підвищило свій прогноз по банківській системі США, змінивши його з "негативного" ​​на "стабільний", на тлі тривалого поліпшення економічного середовища, а також зниження ризику збитків банків у зв'язку з неоднозначними економічними умовами.

На даний момент регулятори розробляють нові правила і процедури, які в майбутньому дозволять відійти від так званого поняття too big to fail, передає "Росія 24".

Власне, це й стало основною причиною зниження рейтингів. Після прийняття закону уряд більше не рятуватиме банки за рахунок платників податків, тобто всю відповідальність за фінансові ризики банку будуть брати на себе його інвестори.

Нагадаємо, що зниження рейтингу може призвести до зростання вартості запозичення банку, збільшення забезпечення для торгівлі похідними інструментами і, отже, знизити рентабельність і прибутковість бізнесу.