ua en ru

Moody's прогнозує тривале затишшя після британського референдуму

Moody's прогнозує тривале затишшя після британського референдуму Фото: Moody's прогнозує зниження економіки Британії з-за референдуму

Однак для більшості емітентів ЄС серйозних негативних наслідків від Brexit не очікується

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує тривалий період невизначеності після референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу. Про це йдеться в огляді агентства, опублікованому 24 червня.

Згідно з документом, цей період затишшя буде пригнічувати економічне зростання і фінансові показники країни.

За словами аналітика Moody's Колліна Елліса, ринки моментально відреагували на рішення британців різким падінням фунта і падінням світових фондових ринків. У перспективі, невизначеність про хід переговорів про новий формат співпраці між Великобританією і ЄС, ймовірно, знизить приплив інвестицій і рівень споживчої та ділової довіри у Великобританії, що позначиться на перспективах зростання країни, — пояснює Елліс.

Однак, на його думку, серйозних негативних наслідків для кредитних рейтингів більшості емітентів з Євросоюзу не настане. Згідно базового прогнозу Moody's ЄС і Великобританія в ході переговорів зможуть зберегти більшість поточних торговельних угод.


У той же час, потенційні кредитні ризики, пов'язані з Brexit, відносяться не тільки до суверенного рейтингу Великобританії. У нефінансовому корпоративному секторі найбільш уразливі автовиробники і виробники продуктів харчування , які можуть постраждати із-за високих торговельних бар'єрів і скорочення обсягів продажу.А телекомунікаційні компанії, авіакомпанії і фармацевтичний сектор піддаються регулятивним ризикам, - зазначається в огляді.

Як повідомлялося, раніше Moody 's поліпшив прогноз для банківської системи України.