ua en ru

Moody's підвищило кредитний рейтинг України з позитивним прогнозом

Moody's підвищило кредитний рейтинг України з позитивним прогнозом Фото: Moody's Investors Service (flickr.com/dieeule)

Головними факторами підвищення рейтингу стали загальний вплив структурних реформ в Україні

У п'ятницю, 25 серпня, агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги уряду України в українській та іноземній валюті на один щабель - з Caa3 до Caa2, а також змінило прогноз зі "стабільного" на "позитивний". Про це повідомляється на сайті агентства.

Головними факторами підвищення рейтингу стали загальний вплив структурних реформ в Україні, які можуть допомогти уряду впоратися з борговим навантаженням. Також агентство відзначило поліпшення позиції країни на зовнішніх ринках.

На думку аналітиків Moody's, якщо позитивний прогноз збережеться, то в подальшому надійність внутрішнього і зовнішнього боргу України покращиться.

"Такий імпульс реформ також підтримає оновлення доступу України до світових ринків капіталу, полегшить шлях до рефінансування значних виплат по зовнішньому боргу, які настануть, починаючи з 2019 року", - йдеться в повідомленні агентства.

Наголошується, що інші два провідні рейтингові агентства світу (Fitch і Standard & Poor's) поки зберігають оголошену навесні цього року рейтингову оцінку України на рівні B-зі "стабільним" прогнозом.

Нагадаємо, НБУ повністю скасував обмеження на зняття коштів з рахунків в банках.