ua en ru

Moody's знизило рейтинги "Укрексімбанку" і "Ощадбанку"

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги АТ "Укрексімбанк" і Державного ощадного банку України ("Ощадбанк").

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги АТ "Укрексімбанк" і Державного ощадного банку України ("Ощадбанк"). Від це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Так, довгостроковий рейтинг "Укрексімбанку" в національній валюті депозиту знижений з Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті - з Caa2 до Caa3, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - з Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті - з Caa2 до Caa3.

Довгостроковий рейтинг "Ощадбанку" в національній валюті знижений з Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті - з Caa2 до Caa3, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в національній валюті - Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - з Caa1 до Caa2.

Довгостроковий рейтинг "Приватбанку" в національній валюті підтверджений на рівні Caa1, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті підтверджений на рівні з Caa1, довгостроковий рейтинг субординованого валютного боргу - на рівні " Caa2.

Довгостроковий рейтинг "ОТП Банку", "Райффайзен Банк Аваль" і "Сбєрбанк Росії в Україні в національній валюті підтверджений на рівні Caa1, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3.

Довгостроковий рейтинг "Першого українського міжнародного банку" (ПУМБ) в національній валюті депозиту знижений з Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті знижений з Caa1 до Caa2.

Довгостроковий рейтинг Банку "Південний" у національній валюті депозиту знижений з Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в національній валюті знижений з Caa1 до Caa2.

Довгостроковий рейтинг Банку "Кредит Дніпро" у національній валюті знижений з Caa1 до Caa2, а довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3.

Довгостроковий рейтинг "Промінвестбанк" в національній валюті підтверджений на рівні Caa1, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3, довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в національній валюті підтверджений на рівні Caa1.

Довгостроковий рейтинг VAB Банк в національній валюті депозиту знижений з Caa1 до Caa2, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3, довгостроковий борговий рейтинг в іноземній валюті знижений з рівня Caa2 з Caa1.

Довгостроковий рейтинг Банку "Фінанси та кредит" у національній валюті зберігся на рівні Caa2, довгостроковий рейтинг в іноземній валюті депозиту знижений з Caa2 до Caa3.

При цьому за всіма перерахованими емітентам рейтинг фінансової стійкості емітента несе стабільний прогноз; усі інші довгострокові глобального масштабу рейтинги мають негативний прогноз.

Також Moody's підтвердило довгостроковий рейтинг Райффайзен Лізинг Аваль за національною шкалою на рівні Ba3.ua і довгостроковий рейтинг за національною шкалою корпоративного сімейства Ba3.ua.

Нагадаємо, раніше Moody's Investors Service підтвердило рейтинги 5 українських компаній на рівні Caa1, прогноз "негативний".

Зазначимо, що наприкінці 2013 р. Moody's опублікувало прогноз, згідно з яким ВВП України у 2014 р. може вирости на 1,5%, зростання економіки буде супроводжуватися невеликим прискоренням інфляції і легким ослабленням гривні до 8,5 грн на кінець 2014 р.