ua en ru

Moody's підтвердило рейтинг Німеччини на рівні "AAA"

Рейтингове агентство Moody's зберегло суверенний кредитний рейтинг Німеччини на рівні "AAA". Прогноз по рейтингу залишився "негативним", передає телеканал "Росія 24".

Згідно із заявою Moody's "Німеччина зберігає найвищий кредитний рейтинг завдяки розвиненій і диверсифікованій економіці, яка має високу конкурентоспроможність".

В агентстві також відзначили, що Німеччині "вдається домагатися поставлених цілей при проведенні в життя рішень, спрямованих на підтримку макроекономічної стабільності".

Крім того, в тексті заяви Moody's також наголошується, що "економіка країни продовжує користуватися високою довірою інвесторів, що знаходить своє відображення в низькій вартості позикових коштів на кредитних ринках".

За підсумками 2012 р. темпи зростання ВВП Німеччини сповільнилися до рівня 0,7%. Аналітики рейтингового агентства вважають, що уповільнення продовжиться і в 2013 р. динаміка ВВП складе 0,4%.

Збереження "негативного" прогнозу по рейтингу Німеччини в Moody's пояснили "невизначеністю у зв'язку з негативним впливом тривалої боргової кризи в єврозоні".

В агентстві також відзначили, що Німеччина та інші європейські країни "перебувають у вразливому становищі через ризики можливого виходу однієї з країн з єврозони".

Варто відзначити, що оголошення з боку одного з трьох найбільших рейтингових агентств відбулося всього через день після того , як з'явилися чутки про можливе зниження рейтингу Німеччини.

Тим часом, в Moody's підкреслили, що заява по кредитному рейтингу Німеччини "є щорічним оновленням, а не позачергових рішенням по рейтингу".

Читайте також: Економічне зростання Німеччини в 2014 р. різко прискориться, - експерти