ua en ru

Моніторингова місія констатувала припинення передачі вірусу поліомієліту в Україні

Моніторингова місія констатувала припинення передачі вірусу поліомієліту в Україні Фото: у МОЗ очікують нову вакцину найближчим часом

Однак у місії вважають, що існує ризик повторного спалаху хвороби із-за прогалин у програмах імунізації населення

Моніторингова місія констатувала припинення передачі вірусу поліомієліту в Україні. Про це 28 квітня під час прес-конференції в Києві заявив координатор оцінки реагування на спалах поліомієліту в Україні Патрік'Коннор, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передача вірусу поліомієліту в Україні, найімовірніше, припинилася",- заявив о'Коннор, зазначивши при цьому, що міжнародні фахівці не виключають повторного спалаху хвороби через прогалини, які існують в програмах імунізації та епідеміологічного нагляду в Україні.

"Всі напрацювання можливо підтримувати тільки в тому випадку, якщо в Україні буде повноцінно функціонує програма сімейного імунізації",- наголосив о'Коннор.


Висновки по завершенню передачі вірусу поліомієліту моніторингова місія міжнародних експертів зробила на основі шестимісячної оцінки ситуації в Україні.

У свою чергу, заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець повідомив, що зараз в Україні дві нові бівалентних вакцини, які мають всі відповідні дозволи та реєстраційні посвідчення. За словами заступника міністра, Моз вже передав дані щодо потреб в кількості вакцини до дитячого фонду UNICEF.

"Ми сподіваємося, що в найближчий тиждень-два ця вакцина буде поставлена в Україну", - зазначив Перегінець.

Нагадаємо, у березні в Україні завершився третій раунд додаткової імунізації проти поліомієліту, який проводився в рамках невідкладного реагування на спалах хвороби, яка була зафіксована в країні влітку 2015 року.