ua en ru

Моніторинг кордону України з РФ є чинником повного виконання Мінську, - Клімкін

Моніторинг кордону України з РФ є чинником повного виконання Мінську, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Клімкін також заявив, що місія ООН має діяти на усій території ОРДЛО

Забезпечення постійного моніторингу кордону України з Російською Федерацією є чинником повного виконання мінських угод. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у ході зустрічі з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером, повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, зустріч, на якій, зокрема, обговорювалося виконання мінських домовленостей, відбулася 18 вересня 2017 року у Нью-Йорку (США) у рамках загальних дебатів 72-ї сесії Генасамблеї ООН.

"Забезпечення постійного моніторингу за російсько-українським кордоном є неодмінним чинником повного виконання мінських домовленостей", - заявив Клімкін.

Крім того, співрозмовники обговорили перспективи розгортання на території України операції ООН з підтримання миру. Клімкін зазначив, що така місія має діяти на усій території ОРДЛО, у тому числі уздовж тимчасово неконтрольованої частини українсько-російського кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Павло Клімкін обговорив з головами МЗС Польщі і Швеції розгортання миротворчої місії Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі.