ua en ru

Клімкін обговорив з головами МЗС Польщі і Швеції розгортання місії ООН на Донбасі

Клімкін обговорив з головами МЗС Польщі і Швеції розгортання місії ООН на Донбасі Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

У Нью-Йорку відбулася зустріч глав МЗС України, Швеції і Польщі

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Павло Клімкін обговорив з головами МЗС Польщі і Швеції розгортання миротворчої місії Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"18 вересня у ході робочого візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна в Нью-Йорк для участі в 72-й сесії Генасамблеї ООН відбулася його зустріч з міністрами закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем та Польщі Вітольдом Ващиковским", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в розвиток ініціативи президента України сторони обговорили питання розгортання на території України миротворчій операції під егідою ООН, що має сприяти відновленню миру і безпеки на Донбасі.

Крім того, під час зустрічі були обговорені шляхи взаємодії України з Польщею і Швецією в рамках ООН, зокрема Ради Безпеки.

Клімкін подякував колегам за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, яку ці країни надають у рамках міжнародних організації та форумів.

Була також відзначена необхідність продовження політико-дипломатичного тиску на Росію як країну-агресора і окупанта, а також протидії російським деструктивним діям і пропаганді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки і Україна відмовилися працювати з внесеним в Радбез ООН проектом про введення миротворців на Донбас, який ініціював президент Росії Володимир Путін.