ua en ru

МОН оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до ВНЗ у 2018 році

МОН оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до ВНЗ у 2018 році Фото: списки приймальної комісії (УНІАН)

Зазначається, що бюджетне місце надається не конкретному ВНЗ

Міністерство освіти і науки (МОН) оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до ВНЗ у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба МОН України.

Таким чином вступники можуть переглянути інформацію, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити на 2018 рік кожен ВНЗ, що належить до сфери управління МОН. Відповідний документ розміщено на сайті МОН у розділі Вступна кампанія 2018.

У документі зібрано інформацію про програми бакалаврату та магістратури з усіх регіонів України.

"Це, зокрема, ліцензійний обсяг - скільки загалом вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум - скільки щонайменше "бюджетників" має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом, який передбачає, що бюджетне місце надається не конкретному ВНЗ, а йде до закладу за вступником з найкращими балами.

Скільки «бюджетників» зможуть прийняти виші – МОН оприлюднило максимальні обсяги держзамовлення на прийом до закладів...

Опубліковано Міністерство освіти і науки України 3 квітня 2018 р.

Нагадаємо, у березні у Міносвіти повідомили про початок проекту з впровадження електронних підручників.