ua en ru

У МОН назвали число зарахованих до вишів абітурієнтів з окупованого Донбасу

У МОН назвали число зарахованих до вишів абітурієнтів з окупованого Донбасу Фото: Міністерство освіти і науки України (УНІАН)

До українських вишів вступили більше тисячі абітурієнтів з окупованих територій

Більше 1 тис. абітурієнтів з окупованих районів Донбасу вже зарахували до українських вищих навчальних закладів в ході вступної кампанії. Про це повідомив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, передає "Громадське".

"Вони можуть вступати до 30 вересня. У цей строк працюють освітні центри "Донбас - Україна" і "Крим - Україна". У нас є дані про понад тисячу осіб з непідконтрольних частин Донбасу і більше 150 осіб з Криму, але це ще не остаточні дані", - повідомив Куль.

За його словами, кількість зарахованих абітурієнтів з непідконтрольних територій становить 1,5-2% від загальної кількості студентів цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міносвіти виправити недоліки вступної кампанії.

"Вступна кампанія - для Міністерства й освіти в цілому - це був дуже складний процес, з певними проблемами. Я розумію, що багато перешкод, у тому числі технічних, треба було подолати", - сказав Гройсман.