ua en ru

МОН налагодить співпрацю з міжнародним видавництвом MM Publications

МОН налагодить співпрацю з міжнародним видавництвом MM Publications Фото: підписання меморандуму (прес-служба МОН)

Сторони домовилися про спільні проекти у сфері вивчення англійської мови як іноземної

Міністерство освіти і науки України (МОН) підписало меморандум про співпрацю у сфері середньої освіти з міжнародним видавництвом MM Publications. Про це 23 листопада повідомили у прес-службі МОН.

Як зазначається, участь у заході взяли заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей і директор видавництва MM Publications Іоанніс Малкогіанніс.

За словами Хобзея, сторони домовилися про співпрацю у сфері вивчення англійської мови як іноземної, враховуючи її роль як мови міжнародного спілкування в рамках інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору.

Зокрема, МОН і видавництво MM Publications оголосили про реалізацію спільного проекту з розробки державної підсумкової атестації (ДПА) для учнів 11-х класів на 2016 навчальний рік.

Як зазначив Малкогіанніс, MM Publications має значний досвід створення системи оцінки рівня володіння англійською мовою в багатьох країнах світу, що дозволить провести неупереджене тестування старшокласників українських шкіл за європейськими стандартами.

Згідно з домовленостями, видавництво MM Publications забезпечить МОН вимогами і специфікаціями, необхідними для розробки змісту екзаменаційних завдань для державної підсумкової атестації з англійської мови, проведе пробне тестування і надасть методичну підтримку навчальним закладам України.

Подальша співпраця між МОН та видавництвом MM Publications включатиме реалізацію низки спільних проектів, таких як організація всеукраїнських конкурсів для учнів і вчителів англійської мови, підтримка літніх мовних таборів і проведення методичних семінарів у регіонах України з метою ознайомлення вчителів із сучасними методиками викладання.

Нагадаємо, раніше в листопаді Президент Петро Порошенко підписав указ "Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні".