ua en ru

МОМ розширить програму фіндопомоги внутрішнім переселенцям в Україні

МОМ розширить програму фіндопомоги внутрішнім переселенцям в Україні Фото: внутрішні переселенці в Україні

Програма націлена на найбільш вразливі категорії громадян

Міжнародна організація з міграції (МОМ) оголосила про розширення програми фінансової допомоги, спрямованої на задоволення потреб найбільш уразливих категорій внутрішніх переселенців в Україні. Про це повідомляє Центр новин ООН.

До таких категорій належать літні люди у віці 75 років і старше, сім'ї з трьома і більше дітьми, батьки-одинаки, а також непрацездатні інваліди першої і другої групи.

Всі вони отримають грошові допомоги з розрахунку 1000 грн на людину. У загальній складності допомога буде надана 9,5 тисяч осіб.

Також наголошується, що в липні в Харківську область в черговий раз були перераховані грошові кошти, необхідні для реалізації програми. Це стало можливим завдяки додатковому фінансуванню з боку країн Євросоюзу. Зокрема, через Європейську комісію з питань гуманітарної допомоги та відділ цивільного захисту (ECHO) на ці цілі було передано додатковий мільйон євро і ще 400 тис. євро надійшли від уряду Норвегії.

Ще один мільйон євро, виділений урядом Німеччини, планується спрямувати на надання допомоги переселенцям в інших регіонах України. Зокрема, грошову допомогу отримають переселенці у Вінниці, Полтаві, Сумах, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Черкасах, Чернігові та Житомирі, де загалом налічується близько 130 тис. вимушених переселенців. У цих регіонах розмір допомоги також складе 1000 гривень на людину.

Нагадаємо, у Європарламенті заявили про готовність призначити омбудсмена з координації переселенців в Україні.