ua en ru

Молодь не бачить перспективи реалізувати себе в Україні через відсутність можливості професійного зростання, - Медведчук

Молодь не бачить перспектив реалізувати себе в Україні через відсутність можливості професійного росту та можливості впливати на зміни політичної та економічної ситуації. Про це повідомляє прес-служба громадського руху "Український вибір".

"Молоді не бачать перспектив реалізувати себе в Україні, що не дивно, оскільки в ній практично відсутні так звані" соціальні ліфти ".

Критично мало можливостей для професійного зростання і зростання в соціальній ієрархії, фактично немає надії на те, що можна вплинути на зміну політичної та економічної ситуації, впливати на рішення влади. Влада "зациклена" на обслуговуванні своїх корисливих інтересів і не бажає рахуватися з інтересами переважної частини населення ", - сказав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Багато експертів вважають, що саме відсутність "соціальних ліфтів" призвело до повалення режиму Муамара Каддафі. У Лівії проводилася сильна соціальна політика і реалізувалися масштабні програми підтримки молоді, молодих сімей, про які в Україні можна лише мріяти. Якби справа була тільки в соціальних чинниках, то навіть активне зовнішнє втручання у внутрілівійскіе справи не призвело б до падіння режиму.

Причина - відсутність демократії, яке неминуче призводить до зниження соціальної мобільності, застою, при яких зростання невдоволення молоді, найбільш активної та пасіонарної частини населення, неминуче зростає.

"В Україні демократія, хай недосконала, є. Але ситуація, при якій вона реалізується переважно в ході періодичних виборів, ненормальна. Існує гостра необхідність у прямої (безпосередньої) демократії, при якій основні рішення ініціюються і приймаються безпосередньо громадянами. Референдум - один із ключових механізмів прямої демократії. Це послужить нормалізації політичної та соціально-економічної ситуації в країні і, безсумнівно, позначиться на настроях молоді з приводу своїх перспектив в Україні. Реалізацією цього стратегічного курсу на користь нашого народу і займається Громадський рух "Український вибір", - сказав Медведчук.