ua en ru

До Молдови не пустили делегацію з РФ, що приїхала на діловий форум

До Молдови не пустили делегацію з РФ, що приїхала на діловий форум Фото: Молдова (flickr.com/Frank)

Форум був профінансований Москвою

У Молдові прикордонники не пустили в країну російську делегацію, яка приїхала на форум ділового співробітництва "Москва-Бєльці-Молдова". Про це повідомив мер міста Бєльці і лідер "Нашої партії" Ренато Усатий, передає ZDG.md.

"Всі знають про співпрацю між мерією міста Бєльці з містами з різних країн. Я підписав угоду про співпрацю з Нижнім Новгородом, Санкт-Петербургом, Москвою. Уряд Москви вийшло з ініціативою за власний рахунок (всі знають стан нашого молдавського бюджету) провести форум ділового співробітництва у Бєльцях. В делегації були присутні чиновники з уряду Москви, повинні були приїхати близько десяти осіб ", - заявив Усатий.

За його словами, президент Молдови Ігор Додон вирішує, "кому в'їжджати в Молдову, а кому не в'їжджати".

Представник прес-служби прикордонної поліції Молдови повідомила, що вранці десяти громадянам Російської Федерації не дозволили в'їхати в країну в зв'язку з тим, що вони не змогли пояснити причину свого візиту.

У прес-службі заявили, що в прикордонній поліції не було інформації про те, що це була офіційна делегація. У той же час делегація не змогла надати документи, які підтверджували б участь у форумі.

Нагадаємо, в кінці липня влада Румунії не дозволили літаку авіакомпанії S7, на якому летіли віце-прем'єр Російської Федерації Дмитро Рогозін і російська делегація, пролетіти в Молдову.