ua en ru

У Молдові проходять місцеві вибори

У Молдові проходять місцеві вибори Фото: вибори в Молдові

Голосування проходить у нормальному режимі

У Молдові сьогодні, 14 червня, проходять місцеві вибори, виборчі дільниці відкрилися о 7:00, передає місцевий портал beltsymd.ru.

За даними Центрвиборчкому Молдови, "на всіх 1977 дільницях голосування проходить у нормальному режимі".

В ході голосування повинні бути вибрані більше 10 600 радників в містах і селах, 1 120 районних радників та 898 голів населених пунктів. Найбільша кількість кандидатів зареєструвалися в Комраті, там за посаду радника борються 78 претендентів. У Кишиневі у виборчому бюлетені - 17 кандидатів на посаду мера, а от на посаду радника претендують 37 конкурентів.

В цілому за ходом виборів стежать 2215 місцевих спостерігачів, які представляють 14 організацій, в основному неурядових, і 138 міжнародних експертів з 24 організацій.

Сьогодні всі офіси обліку та документування населення будуть працювати в подовженому режимі. Держпідприємство "Реджистру" повідомило, що філії будуть відкриті до дев'ятої вечора. Офіси будуть видавати безкоштовно тимчасові посвідчення особи громадянам Молдови з правом голосу.

Нагадаємо, 7 червня в Люксембурзі провели референдум про виборче право для іноземців. Однак громадяни Люксембургу не схвалили ані надання виборчого права іноземцям, незважаючи на те, що 46% населення країни - іноземці.