ua en ru

У Молдові проходить референдум з приводу відставки мера столиці

У Молдові проходить референдум з приводу відставки мера столиці Фото: референдум в Кишиневі (noi.md)

На референдумі вже проголосували близько 43 тис. чоловік

У Молдові проходить референдум з приводу відставки мера столиці країни Кишинева Доріна Кіртоаке, в голосуванні взяв участь президент Ігор Додон. Про це повідомляє місцеве видання Point.md.

"О 7 годині ранку в столиці Молдови стартував референдум з питання про відставку Доріна Кіртоаке. Станом на 12:00 за місцевим часом проголосували 43 тис. Виборців - 6,83%", - говориться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в голосуванні на референдумі взяв участь президент Молдови Ігор Додон.

"Якщо хочете змінити ситуацію в Кишиневі - сьогодні у вас є така можливість. Якщо немає - завтра-післязавтра не звинувачуйте в цьому кого-то. Закликаю всіх сьогодні бути активними", - заявив президент.

Відзначимо, в виборчі списки включили понад 630 тис. громадян з правом голосу. Для голосування у референдумі в Кишиневі (з 7:00 до 21:00) працюють 307 виборчих дільниць. Попередні підсумки референдуму стануть відомі в ніч на понеділок.

Явка избирателей на референдуме по отставке Дорина Киртоакэ с должности генпримара Кишинева.

Опубліковано Point.md 19 листопад 2017 р.

Так, референдум буде визнаний таким, що відбувся, якщо в голосуванні візьмуть участь не менше 1/3 виборців, тобто близько 210 тис. громадян.

З ініціативою про проведення референдуму про відставку мера виступила фракція Партії соціалістів в муніципальній раді. Кіртоаке є одним з фігурантів кримінальної справи про корупцію, пов'язаної з махінаціями при підготовці договору на будівництво платних парковок в Кишиневі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Додона, що Молдова не має потреби у власних збройних силах, так як є нейтральною країною.