ua en ru

У Молдові генпрокурора відсторонили від посади через підозри в корупції: заведено справу

У Молдові генпрокурора відсторонили від посади через підозри в корупції: заведено справу Фото: Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло (facebook.com/newsmakermd)

Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло відсторонений від займаної посади. Відносно нього порушено кримінальну справу за підозрою в корупції і перевищенні службових повноважень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра юстиції Молдови Сергія Литвиненка.

"Кілька хвилин тому мені повідомили електронною поштою, що прокурор, призначений сьогодні ВРП (Вищою радою прокурорів - ред.) для вивчення скарги Ліліана Карпа, вирішив порушити кримінальну справу проти генерального прокурора Олександра Стояногло", - написав у Facebook міністр.

За його словами, відповідно до закону Про прокуратуру, генпрокурор повинен призупинити свою діяльність на час розслідування. Також з посад тимчасово відсторонені заступники Стояногло.

"Виходячи з усього цього, на цю мить, у нас в Генпрокуратурі немає керівництва", - додав Литвиненко.

Як повідомляли Молдавські ЗМІ, раніше депутат від партії "Дія і солідарність" Ліліан Карп звернувся до ВРП зі скаргою на Стояногло. На думку парламентарія, генпрокурор може бути винен у перевищенні повноважень і пасивній корупції. Рада розпорядилася провести перевірку щодо генпрокурора.

За даними ряду видань, в Генпрокуратурі проходять обшуки за участю спецназівців Служби інформації та безпеки. Також повідомляється про затримання Стояногло, проте офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.