ua en ru

Молдова заявила, що обмеження на імпорт українських товарів введені тимчасово

Молдова заявила, що обмеження на імпорт українських товарів введені тимчасово Фото: Степан Кубів

Продовжувати обмеження молдовська сторона не збирається

Молдовська сторона запевнила, що налаштована на скоріше врегулювання питання, пов’язаного із постановою уряду Республіки Молдова від 06.05.2016 №576 "Про запровадження торговельних заходів щодо захисту внутрішнього ринку". Рішення було прийнято за результатами зустрічі першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з заступником прем'єр-міністра, міністром економіки Республіки Молдова Октавіаном Калмиком, йдеться на офіційному сайті Кабміну.

"Українська сторона вкрай занепокоєна введенням Республікою Молдова торговельних заходів, які обмежують та фактично зупиняють наш експорт в Молдову по окремим видам товарів. До нас надходить багато звернень українських експортерів із скаргами на встановлені Молдовою обмеження. Нам надзвичайно важливо зараз, щоб розвиток наших торговельних відносин мав позитивні тенденції, а діалог - конструктивний тон", – зазначив Кубів.


У свою чергу, молдовська сторона запевнила, що налаштована на скоріше врегулювання питання, пов’язаного із постановою Уряду Республіки Молдова від 06.05.2016 № 576 "Про запровадження торговельних заходів щодо захисту внутрішнього ринку".

При цьому, було зазначено, що постанова має тимчасовий характер та молдовська сторона не має намір продовжувати дію після завершення її терміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Молдова офіційно ввела обмеження на імпорт українських товарів.