ua en ru

Молдова викликала посла РФ через воєнні плани "вийти до Придністров'я"

Молдова викликала посла РФ через воєнні плани "вийти до Придністров'я" Фото: Очільник МЗС Молдови Ніку Попеску (twitter.com/nicupopescu)

Міністерство закордонних справ Молдови відреагувало на заяву в. о. командувача Центрального військового округу РФ Рустама Міннекаєва, який оголосив про плани захопити південь України та захистити російськомовних у невизнаному Придністров'ї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт відомства.

Молдовський МЗС взяв до уваги заяву представника Міноборони Росії. Як наслідок, до міністерства був викликаний посол РФ у Молдові.

Молдовська влада заявила про глибоку занепокоєність заявами російського чиновника. Їх назвали необґрунтованими та такими, що йдуть урозріз із позицією Росії з підтримки суверенітету та територіальної цілісності Молдови.

Під час розмови з послом МЗС довів до відома РФ, що молдовський конституцією передбачений нейтральний статус держави. Кишинів прагне дотримання цього принципу всіма суб'єктами міжнародного право, зокрема, і Росією.

Раніше російський генерал-майор Міннекаєв назвав цілями війни РФ проти України захоплення південних областей, створення сухопутного коридору в Крим і вихід до невизнаного Придністров'я. Там російські війська збираються захищати населення від "утиску російськомовних".