ua en ru

Молдова видворила російських дипломатів за вербування бойовиків на Донбас, - Reuters

Молдова видворила російських дипломатів за вербування бойовиків на Донбас, - Reuters Фото: бойовиків на Донбас вербували в Молдові (YouTube screenshot)

Дипломати вербували бойовиків з Гагаузії та направляли їх у тренувальний табір під Ростовом

Молдова видворила з країни п'ятьох російських дипломатів за вербування бойовиків для участі у військовому конфлікті на Донбасі, передає Reuters з посиланням на джерела в уряді Молдови та дипломатичному середовищі.

Зазначимо, Молдова видворила п'ятьох російських дипломатів з країни 29 травня без офіційного пояснення причини. Прем'єр-міністр Павло Філіп тільки зазначив, що у влади були на те вагомі причини.

За даними джерел Reuters, дипломатів вислали за їхні ймовірні зв'язки з російською військовою розвідкою, зокрема, за вербування бойовиків з південного автономного регіону Гагаузія, населення якого виступає проти інтеграції з ЄС і має проросійські погляди. В той же час не повідомляється, скільки бойовиків вони встигли завербувати, а Міністерство закордонних справ Росії відмовилося коментувати Reuters дане питання.

Джерела уточнюють, що бойовиків з Гагаузії направляли у військовий тренувальний табір в Ростовській області РФ, в якому готували "добровольців" для участі в боях на Донбасі. Служба безпеки України відмовилася коментувати інформацію про гагаузів, що воюють на боці сепаратистів.

Нагадаємо, раніше в Молдові пояснили причину висилки дипломатів з Росії на основі отримання "певної" інформації від спецслужб.