ua en ru

Молдова може відновити постачання електроенергії з Придністров'я

Молдова може відновити постачання електроенергії з Придністров'я Фото: Молдавська державна районна електростанція (МДРЕС)

Постачання електроенергії з Придністров'я мало початися ще з 1 червня 2017 року

Молдавська державна районна електростанція (МДРЕС), розташована у місті Дністровськ у невизнаному Придністров'ї, почне поставки електроенергії в Молдову з 1 липня 2017 року, передає NewsMaker.

Президент Молдови Ігор Додон розповів, що постачання електроенергії з Придністров'я мало початися ще з 1 червня 2017 року, проте в Молдові "технічно не встигли" їх налагодити.

За словами віце-прем'єра - міністра економіки Октавіана Калмика, Молдова на даний момент веде переговори про постачання електроенергії з українською і придністровської сторонами, проте поки ніяких домовленостей з цього питання не досягнуто.

Також невідомо за якою ціною МДРЕС могла б запропонувати електроенергію Молдові.

Згідно з джерелами NewsMaker, 30 червня добігає кінця перший квартал, протягом якого українська DTEK Trading постачала електроенергію у Молдову.

Повідомляється, що тиждень тому в результаті перегляду енергетичного балансу на 2017 рік, Україна змінила прогноз щодо експорту електроенергії в Молдову. Так, замість 270 млн кВт⋅год на місяць українська влада збирається експортувати 90 млн кВт⋅год, скоротивши, таким чином, експорт у три рази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія українського бізнесмена Ріната Ахметова DTEK Holding виграла тендер на постачання електроенергії в Молдову, обійшовши при цьому електростанцію, розташовану в Придністров'ї.