ua en ru

Молдова приєдналася до проекту поїзда "Вікінг"

ДП "Залізниця Молдови" приєдналося до проекту поїзда комбінованого транспорту "Вікінг". Про це повідомляє прес-служба ДП "Укрзалізниця".

Протокол про приєднання ДП "Залізниця Молдови" до "Угоди про перевезення вантажів поїздом комбінованого транспорту "Вікінг" було підписано сторонами-учасницями проекту 23 липня у м. Кишиневі (Молдова), де відбулася нарада за участю операторів з питань курсування поїзда.

Учасники проекту підбили підсумки курсування "Вікінга" за 6 місяців 2013 р. і визнали за необхідне активізувати роботу із залучення додаткових обсягів перевезень вантажів поїздом комбінованого транспорту "Вікінг".

Зокрема, для збільшення обсягів перевезень білоруська сторона запропонувала здійснювати перевезення на фітингових платформах рефрижераторні контейнери із вантажами, що швидко псуються. Цю пропозицію підтримала литовська сторона.

Читайте також: Мінінфраструктури очікує розширення географії поїзду "Вікінг" у напрямку Чорне море - Балтійське море

Загалом за 6 місяців 2013 р. поїздом комбінованого транспорту "Вікінг" територією України перевезено 4 тис. 67 TEU.

Нагадаємо, що партнерами цього проекту є "Укрзалізниця", "Білоруська залізниця", АТ "Литовські залізниці" та ЕООД "БДЖ - Вантажні перевезення" (Болгарія).