ua en ru

Молдова попросила ООН розглянути питання про виведення військових РФ з Придністров'я

Молдова попросила ООН розглянути питання про виведення військових РФ з Придністров'я Фото: прапор Молдови (flickr.com/Frank)

Військові РФ в Придністров'ї загрожують підтриманню міжнародного миру і безпеки

Молдова звернулася до ООН з проханням включити питання про повне виведення російських військ з Придністров'я до порядку денного 72-ї сесії Генеральної Асамблеї. Про це йдеться в листі представника Молдови при ООН Віктора Морару, передає DW.

72-а сесія Генасамблеї ООН відкриється 12 вересня.

Як відзначає видання, в Кишиневі вважають, що присутність військовослужбовців РФ "являє собою загрозу для підтримки міжнародного миру і безпеки".

Крім цього, у листі висловлюється прохання до ООН підтримати зусилля Молдови, спрямовані на завершення процесу "безумовного, упорядкованого та повного виведення іноземних збройних сил з її національної території".

Також Віктор Морару в листі нагадав про декларацію ОБСЄ, прийняту у 1999 році, яка вітала "зобов'язання Російської Федерації завершити виведення російських сил з території Молдови до кінця 2002 року".

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон загрожує "змістити" парламент при спробі втягнути Молдову в конфлікт з Придністров'ям.