ua en ru

Молдова підтвердила участь у військових навчаннях в Україні

Молдова підтвердила участь у військових навчаннях в Україні Фото: Молдова візьме участь у навчаннях в Україні (flickr.com/Frank)

Молдова надішле військових в Україну, незважаючи на позицію президента

Молдова візьме участь у міжнародних військових навчаннях Rapid Trident-2017, які пройдуть в Україні. Про це заявила прес-секретар уряду Молдови Стелла Ністор, передає deschide.md.

"Рішення пана президента не завадить участі Національної армії у військових навчаннях в Україні, оскільки рішення уряду відповідає законодавству. Так, Національна армія візьме участь у цих навчаннях, згідно з рішенням уряду", - заявила Ністор.

Нагадаємо, раніше президент Молдови Ігор Додон призупинив рішення уряду про участь молдавських військових у навчаннях в Україні. На його думку, уряд порушив положення закону про державну безпеку, в якому говориться, що "участь окремих частин (підрозділів) Національної армії з особовим складом, озброєнням і військовою технікою у спільних військових навчаннях із військовими частинами інших держав поза межами країни затверджується головнокомандуючим Збройними силами".