ua en ru

Молдова визнала безпечною продукцію Roshen

Молдова визнала безпечною продукцію Roshen. Про це повідомив міністр сільського господарства країни Василь Букмаков. Він повідомив, що перевірка виробів компанії "Рошен" засвідчила її повну відповідність стандартам якості країни.

Молдова визнала безпечною продукцію Roshen. Про це повідомив міністр сільського господарства країни Василь Букмаков, передає "5 канал".

Він повідомив, що перевірка виробів компанії "Рошен" засвідчила її повну відповідність стандартам якості країни.

"Цю інформацію поширили засоби масової інформації, а не Національна агенція з безпеки харчових товарів. Цукерки ми перевірили, хоча в цьому не було потреби. Проблеми немає. Агенція зробить окреме роз'яснення з цього приводу. Однак споживачі мають знати, що в партіях, що їх реалізують на території Молдови не було знайдено жодних шкідливих або невідповідних нормам компонентів", - сказав Букмаков.

Раніше з аналогічними заявами виступили Таджикистан і Казахстан.

Минулого тижня Росспоживнагляд заявив про наявність бензопірену в українській продукції компанії Roshen. У повідомленні відомства зазначалося, що в продукції цих фабрик, зокрема в нововведенні ними молочному шоколаді, виявлений здатний накопичуватися в організмі людини і володіє канцерогенними властивостями бензопірен. Після цього партнери Москви щодо Митного союзу Казахстан і Білорусія теж почали перевіряти вироби.

У Міністерстві аграрної політики і продовольства України заявляли, що не мають претензій до якості продукції Roshen та з 5 серпня починають переговори з російською стороною.

У свою чергу представники Roshen заявили, що виявлення у складі їхньої продукції бензопірену не може вважатися порушенням норм РФ, так як норм, що регламентують вміст цієї речовини в кондитерській продукції, не існує не тільки в Росії і Україні, але і в країнах ЄС.