ua en ru

МОК не став усувати всю збірну Росії від Олімпіади

МОК не став усувати всю збірну Росії від Олімпіади Фото: глава МОК Томас Бах виключив дискваліфікацію всієї збірної Росії

Команда Росії візьме участь в Іграх в Ріо-де-Жанейро

Міжнародний олімпійський комітет не став усувати всю збірну Росії від Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро після допінгового скандалу з легкоатлетами і виключив принцип колективної відповідальності спортсменів. Відповідне рішення було прийнято на саміті МОК у Лозанні.

Глава МОК Томас Бах зазначив, що комітет не приймає рішення про дискваліфікацію спортсменів, а тільки дає рекомендації. Рішення про дискваліфікацію приймають міжнародні спортивні федерації, причому в індивідуальному порядку.


"До атлетів з цих країн (Росія і Кенія, - ред.) повинна бути застосована презумпція невинності. Кожен атлет з цих країн повинен бути визнаний допущеним міжнародною федерацією відповідно до встановленої процедури в індивідуальному порядку, отримавши індивідуальний дозвіл, пройшовши відповідні випробування в акредитованих лабораторіях", - заявив Бах.

Він також підкреслив, що Олімпійський комітет Росії і вся збірна Росії не відсторонені відучасті в Олімпіаді, проте підтримав рішення про дискваліфікацію легкоатлетів після допінгового скандалу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОК може повністю усунути Росію від Олімпіади.