ua en ru

МОК перевірить допінг-проби російських учасників Олімпійських ігор-2012

МОК перевірить допінг-проби російських учасників Олімпійських ігор-2012 Фото: голова МОКу Томас Бах доручив перевірити допінг-проби російських спортсменів - учасників Олімпійських ігор-2012

Голова МОКу Томас Бах доручив продовжити мандат дисциплінарної комісії

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) перевірить усі допінг-проби російських спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх в Лондоні в 2012 році. Про це заявив голова МОКу Томас Бах, передає Reuters.

"Розглянувши знахідки професора Макларена, я сьогодні теж продовжив мандат дисциплінарної комісії, щоб перевірити всі допінг-проби російських атлетів, які брали участь в Олімпійських іграх в Лондоні в 2012 році", - сказав Бах.

Раніше в п'ятницю, 9 грудня, всесвітнє антидопінгове агентство опублікувало звіт, де повідомлялося про застосування допінгу в російському спорті.

"Більше тисячі російських спортсменів з літніх, зимових та паралімпійських видів спорту були безпосередньо задіяні у маніпуляціях з допінгом чи виграли від них", - сказано в доповіді канадського юриста Річарда Макларена, який він підготував для ВАДА.

Експерти підтвердили підміну допінг-проб російських спортсменів на Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році. На думку Макларена, техніки підміни проб і приховування допінгу після Сочі стали звичайною практикою для Московської антидопінгової лабораторії і використовувалися в багатьох літніх і зимових видах спорту.

Згідно з висновками юриста, маніпуляціями з аналізами керувало міністерство спорту Росії за сприяння ФСБ і Центру підготовки російських спортсменів і антидопінгових лабораторій в Москві і Сочі, де в 2014 році пройшли Олімпійські ігри.

При цьому в доповіді не називалося ім'я Віталія Мутко, який тоді обіймав посаду міністра спорту.

Нагадаємо, російського боксера позбавили Олімпійської медалі через допінг.